neděle 24. listopadu 2013

Česnečka s vaječnou jíškou

olej
3 lžíce hrubé mouky
1 vejce
sůl
vývar (masox)
sójová omáčka
drcený kmín
česnek
majoránka
petrželka

Na oleji zpěníme mouku, až vznikne světlá jíška, sejmeme z plotýnky, vmícháme vejce a na malém plameni smažíme, až se utvoří malé žmolky. Zalijeme vývarem nebo vodou s kostkou masoxu a trošku soli, sojovou omáčku a a vaříme 5 minut. Do polévky přidáme prolisovaný česnek, drcený kmín a rozemnutou majoránku, vaříme minutu. Posypeme ji usekanou petrželkou a podáváme.
Večeře pro všední den

3 komentáře:

  1. Alí já česnečku miluju. Hned bych přišla na návštěvu. A ještě naservírovaná v takovém moc pěkném nádobí.Měj se hezky Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda česnečku a může být úplně obyčejná. nemusí být jako v restauraci se šunkou a vejcem.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Venkovské kuře

  1 celé kuře nebo 4 kuřecí stehna 2 cibule nakrájené na půlměsíčky 2 mrkve nakrájené na kolečka nebo proužky 2 stroužky česneku sůl, pepř m...